Ucraina va restricţiona cazinourile online pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc

Ucraina va restricţiona cazinourile online pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului.

Unele voci sunt însă sceptice că o interdicţie va funcţiona, având în vedere existenţa cazinourilor ilegale, relatează POLITICO.

Noile reglementări, prevăzute într-un decret al Consiliului ucrainean pentru Securitate de Stat şi Apărare, au fost adoptate după ce un activist proeminent, care serveşte în armata ucraineană, Pavlo Petricenko, a lansat o campanie care evidenţiază dependenţa de jocurile de noroc în rândul soldaţilor.

Acesta i-a cerut lui Zelenski să impună controale mai stricte asupra cazinourilor online.

Petricenko a murit în luptă la 15 aprilie.

"Militarii au fost departe de familiile lor pentru al treilea an, în condiţii stresante şi fără posibilitatea de a se odihni pe deplin, aşa că sunt deosebit de vulnerabili din punct de vedere psihologic", a declarat Petricenko în textul petiţiei sale. "Pentru mulţi, jocurile de noroc devin singura modalitate de a face faţă stresului şi, prin urmare, provoacă rapid dependenţa de dopamină şi le slăbeşte autocontrolul", arăta activistul. "Există cazuri în care militarii dependenţi de jocuri îşi cheltuiesc toţi banii pe jocuri şi contractează microcredite, îndatorându-se astfel pe ei înşişi şi familiile lor", a dezvăluit Petricenko.

Noile reguli vor obliga operatorii de jocuri de noroc să limiteze durata sesiunilor de joc, numărul de conturi pe care un utilizator le poate înregistra, precum şi suma pe care o persoană o poate juca în fiecare zi.

Restricţiile urmează să intre în vigoare peste o lună.

Afla mai multe desprezelenskicasinoonline
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt