UE îşi propune să avem toate capitalele conectate cu trenuri de mare viteză

UE îşi propune să avem toate capitalele conectate cu trenuri de mare viteză

Comisarul european pentru Transport s-a referit la proiectul unui tunel de 10 kilometri care ar urma să fie construit între Azuga, Predeal şi Timişu de Sus, pe linia de tren Bucureşti – Braşov.

Comisarul European pentru Transport, Adina Vălean, a declarat la Digi24, că unul dintre proiectele pe termen lung ale UE este ca toate capitalele europene să fie conectate prin trenuri de mare viteză. Ea a vorbit despre un proiect de cale ferată pe ruta Bucureşti – Braşov, unde va fi construit un tunel de 10 kilometri prin care vor putea trece şi trenurile de mare viteză.
Oficialul de la Bruxelles a spus că speră ca o linie de mare viteză să existe şi pe ruta Bucureşti – Cluj.
Eu sper să existe un tren de mare viteză Bucureşti-Cluj. Ia timp. Dar, întotdeauna când plănuim infrastructură, şi este un lucru la care eu am insistat atunci când am lucrat împreună cu România pe proiecte de infrastructură mare cu finanţare din fondurile europene de infrastructură – de exemplu e un tunel Predeal-Braşov – am spus «nu puneţi tunelul acela atât de scurt». Ar rezolva o problemă acum, dar nu va permite în viitor un tren de mare viteză pe acolo. De comun acord cu experţii noştri s-a ajuns la o formulă astfel încât atunci când îl facem el să fie deja pregătit pentru investiţia următoare în linia de mare viteză Bucureşti-Cluj”, a spus Adina Vălean.

Afla mai multe despretrenelectricclujbucuresti
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt