Ultimele zile de valabilitate pentru asigurările EUROINS

Ultimele zile de valabilitate pentru asigurările EUROINS

Asigurările de la Euroins vor expira joi. Aproape un milion de şoferi români sunt afectaţi. Circulaţia pe drumurile publice fără asigurare valabilă îi supune la riscuri mari şi nu doar din punct de vedere al sancţiunilor. Aceeaşi problemă o întâmpină şi medicii, care au asigurările pentru malpraxis la aceeaşi companie. Fără aceste poliţe ei nu au dreptul să profeseze.

Euroins şi-a anunţat falimentul în luna martie, atunci când era societatea avea aproape 3 milioane de maşini asigurate. La începutul lunii septembrie, guvernul a decis să prelungească cu 3 luni valabilitatea poliţelor, pentru ca toţi şoferii să aibă timp să le schimbe. La finalul lunii noiembrie, în jur de 840.000 de asemenea poliţe erau încă valabile. 

ŞoferiI riscă o amendă între 1.000 şi 2.000 de lei, reţinerea talonului şi a plăcuţelor de înmatriculare. Cu toate acestea nu sancţiunile sunt cel mai mare risc. O astfel de situaţie le induce teamă şi celor asiguraţi la alte societăţi, chiar dacă ei, teoretic, vor fi despăgubiţi de Biroul Asiguratorilor Auto din România.

Falimentul Euroins le provoacă probleme şi medicilor, majoritatea are asigurare de Malpraxis la această companie. Chiar dacă ASF a recomandat de mai multe ori în ultima lună ca poliţele să fie schimbate, şoferii nu s-au conformat. 

Şoferii cu asigurări la Euroins îşi pot recupera banii pe ultimele luni de poliţă printr-o cerere trimisă Fondului de Garantare a Asiguraţilor. Banii le vor fi returnaţi în câteva luni însă, în ordinea cererilor depuse. Până la finalul lunii decembrie, preţul poliţelor de asigurare este plafonat la nivelul lunii februarie a anului curent.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt