Un bebeluş cu tuberculoză a murit pentru că a fost adus prea târziu la spital de părinţii care se temeau de Covid

Un bebeluş cu tuberculoză a murit pentru că a fost adus prea târziu la spital de părinţii care se temeau de Covid

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" a vorbit la Digi24 despre situaţia dramatică a bolnavilor cronic care ajung prea tîrziu la spital de teamă că s-ar putea infecta cu Covid. Ea a dat ca exemplu cazul unui bebeluş cu tuberculoză care a murit joi pentru că părinţii nu l-au adus la timp la spital. 

"Am avut o zi foarte tristă. Un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit în <Marius Nasta>. E al doilea caz pe care îl avem anul acesta, este al doilea copil bolnav de tuberculoză care moare la noi. Este o realitate tristă şi dură.

Copilul face turberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte, iar adultul bolnav sau simptomatic care nu ajunge la medic, poate de frica infecţiei cu Covid, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică acum, ajunge să îşi îmbolnăvească propriul copil şi să îl piardă. Sunt speriaţi, se tem că, ajungând într-un cabinet, s-ar putea infecta prin contact cu alte persoane. Plus frica de stigmă, pentru că un pacient care tuşeşte nu se gândeşte acum că ar putea avea tuberculoză, ci Covid. Cele două nu se exclud, avem pacienţi cu ambele boli", a spus Beatrice Mahler.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt