Un buton poate salva viaţa unui vârstnic care locuieşte singur

Un buton poate salva viaţa unui vârstnic care locuieşte singur

O brăţară şi o simplă apăsare pe un buton poate salva viaţa unui vârstnic care locuieşte singur. Se numeşte „Brăţara Vieţii” şi este un program demarat de Primăria Sectorului 1, dedicat bolnavilor nesupravegheaţi. Cinci medici şi opt ambulanţe sunt pregătite să intervină la orice oră din zi şi din noapte atunci când butonul de pe brăţară este apăsat.

Florina este unul dintre cei 150 de beneficiari ai programului „Brăţara Vieţii”. Băiatul ei este plecat de 17 ani în Canada şi chiar dacă o vizitează anual, în cele mai multe momente  este singură. Accesarea programului i-a adus linişte atât ei cât mai ales, fiului său.

Florina a fost instruită de personalul centrului Caraiman cum funcţionează mecanismul. A primit o brăţară pe care o poartă tot timpul şi un telefon. Atunci când are probleme trebuie doar să apese un buton.

Medicii sunt pregătiţi în orice moment să intervină. Uneori e nevoie de o deplasare la bolnav, în alte cazuri e suficient un sfat prin telefon. Florina a fost convinsă direct de primar să acceseze programul. Pentru că multora li se pare greu de înţeles şi sunt reticienţi, varianta din uşa în uşă este cea mai bună.

Programul este gratuit pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.500 de lei şi costă 100 sau 200 de lei pe an, pentru cei cu venituri mai mari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt