Un deputat AUR a semnalat la Poliţie dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis. ”Nu s-a mai prezentat la locul de muncă”

Un deputat AUR a semnalat la Poliţie dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis. ”Nu s-a mai prezentat la locul de muncă”

Deputatul AUR Adrian Axinia a depus la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti o cerere pentru a declara dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta şi-a motivat demersul ca urmare a faptului că din data de 18 decembrie 2023 Klaus Werner Iohannis n-a mai întreprins nicio acţiune publică, anunţă parlamentarul AUR, citat de News.ro.
”Klaus Werner Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023. Acesta este absent complet din spaţiul public, neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilită de Constituţia României. Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu trasate de Constituţia României conform articolului 80 alineatul 2: „(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, afirmă deputatul AUR, Adrian Axinia.
Parlamentarul AUR arată că ”este important de ştiut ce s-a întâmplat cu cetăţeanul Klaus Werner Iohannis pentru că sunt foarte mulţi oameni care consideră a fi indispensabilă prezenţa domniei sale şi care aşteaptă răspunsuri la întrebări şi soluţii pentru problemele ridicate”.
”Dacă există probleme de sănătate care l-au împiedicat să se prezinte la locul de muncă, ele trebuie cunoscute de angajatorii săi: cetăţenii României. Dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, am dori să-i fim sprijin”, a arătat deputatul AUR.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt