Un nou atentat la Kabul

Un nou atentat la Kabul

Un nou atac a avut loc în Kabul, in această după amiază. O rachetă care a fost trasă spre aeroport a ratat ţinta şi a lovit-o casă. Momentan, autorităţile vorbesc despre două victime, printre care şi un copil. Alte 3 persoane au fost rănite. Tot azi, SUA a efectuat un atac militar asupra militanţilor ISIS. Nu este încă sigur dacă atacul americanilor are legătură cu zona rezidenţială unde s-a prăbuşit racheta.

Atacul a venit să confirme avertismentul lansat de preşedintele SUA. Joe Biden a avertizat că un nou atentat
este foarte probabil.

Speriaţi de atacurile tot mai dese, afgani formează cozi imense la bănci. Oamenii încearcă să retragă bani pentru a putea mai apoi să meargă la aeroport pentru a fi evacuaţi

Evacuările continuăl. Mai sunt 36 de ore până când trupele americane trebuie să se retragă din Afganistan.

O femeie a născut chiar la bordul avionului care se pregătea să decoleze spre Marea Britanie, care a oprit între timp operaţiunile.

Alţii, care nu au mai ajuns la aeroport au încercat să treacă graniţele Pakistanului şi Iranului.

Cei care au rămas, trăiesc nu doar cu teama că îşi vor pierde viaţa, dar le este din ce în ce mai greu să îşi asigure traiul. Alimentele sunt greu de găsit şi extrem de scumpe.

Între timp, talibanii au începuzt să îşi consolideze noua administraţie. Au dat termen de o săptămână funcţionarilor fostului Guvern pentru a preda toate armele şi bunurile publice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt