Un pompier aflat în timpul liber a reuşit să ţină sub control un incendiu izbucnit la o maşină

Un pompier aflat în timpul liber a reuşit să ţină sub control un incendiu izbucnit la o maşină

Un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, care se afla în timpul liber, a reuşit să ţină sub control un incendiu izbucnit la un autoturism aflat în trafic, pe o stradă din Târgu Mureş, până la sosirea colegilor săi, limitând astfel pagubele produse de flăcări.

"Ieri (joi n.r.), pe calea Sighişoarei din Târgu Mureş, a avut loc un incendiu de autoturism, acesta se manifesta cu flacără deschisă vizibilă de la depărtare. Întâmplător, prin zonă trecea colegul nostru plutonier major Alin Şumandea, care se afla în afara programului de serviciu. Tot întâmplarea face ca în zonă să fie o cisternă cu apă a unui operator economic local, iar un cetăţean dădea cu apă de la depărtare cu intenţia de a stinge incendiul produs la autoturism. Întreaga scenă a fost surprinsă de către Alin, moment în care, acesta, instinctiv, a oprit autoturismul în care se afla şi a intervenit necondiţionat pentru a da o mână de ajutor. Colegul nostru a cerut furtunul cu apă de la cetăţean. Deşi apa ieşea fără debit, Alin s-a apropiat la o distanţă de siguranţă de incendiu şi a limitat propagarea acestuia la întreg autoturismul, iar până la sosirea forţelor de intervenţie din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş incendiul a fost menţinut în limitele găsite de salvatorul aflat în timpul liber", a informat ISU Mureş, vineri, într-un comunicat de presă.

Plutonierul major Alin Şumandea este militar activ din anul 2006 şi îşi desfăşoară activitatea de pompier profesionist la Secţia Sărmaşu din cadrul ISU Mureş.

"Pe această cale îl felicităm pe Alin, îi dorim mult succes pe mai departe şi nu în ultimul rând îi mulţumim pentru devotamentul de care dă dovadă faţă de nobila meserie a salvatorilor", a arătat ISU Mureş. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt