Un semafor greu de aprins

Un semafor greu de aprins

Semafoare lipsă, treceri de pietoni semnalizate necorespunzător şi multe accidente. Sunt situaţii cu care se confruntă cetăţenii din mai multe zone ale Capitalei. Aşa că au luat problema siguranţei pietonale în propriile mâini şi au făcut numeroase petiţii ca să poată traversa în siguranţă. De multe ori însă, birocraţia loveşte mai rău decât problema în sine.

38 de accidente cu victime s-au petrecut timp de 5 ani pe strada Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu din Bucureşti. 9 oameni au fost răniţi grav şi alţi 36 răniţi uşor. După nenumărate solicitări ale localnicilor, în 2021 s-a întâmplat minunea: a apărut un semafor la intersecţia dintre străzile Alexandru Şerbănescu, Siriu şi Smaranda Brăescu. Nu primăria l-a instalat, ci de un lanţ de retail din zonă. A funcţionat aproape doi ani. Acum e stins. 

Nemulţumirile oamenilor sunt fondate. Maşinile trec cu viteză mare şi nu toţi şoferii acordă prioritate pietonilor.Uneori, nici măcăr poliţia nu o face. În plus, localnicii şi-ar dori semafoare şi la următoarea intersecţie. 

Autorităţile cunosc situaţia. „Referitor la deficienţele existente în intersecţia menţionată de dumneavoastră, vă comunicăm faptul că Brigada Rutieră a solicitat Administraţiei Străzilor remedierea acestora”. Însă se declară învinse de birocraţie. 
Până la rezolvarea completă a problemei, Administraţia Străzilor caută o soluţie provizorie. O situaţie similară s-a întâmplat şi la finalul anului trecut. După un accident soldat cu moartea unui tânăr aflat pe trecerea de pietoni, pe şoseaua Antiaeriană, cetăţenii au protestat zile întregi pentru amplasarea unui semafor provizoriu.
La momentul respectiv, primarul Nicuşor Dan declara că este foarte greu să amplasezi un semafor în Bucureşti, conform legii şi că oraşul are nevoie de cel puţin 100 de noi semafoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt