Un sfârşit a adus noi începuturi

Un sfârşit a adus noi începuturi

Viaţa este uneori departe de a fi dreaptă. Primim lecţii peste lecţii şi unele uneori depăşesc puterea de imaginaţie. Este şi cazul unei tinere de doar 23 de ani, însărcinată. A suferit un cumplit accident de maşină şi a intrat în moarte cerebrală. Sfârşitul ei a oferit altora şansă să aibă un nou început.

Organele i-au fost donate şi astfel patru oameni pot avea din nou o şansă la viaţă. Printre ei şi o fetiţă de doar 10 ani care în urmă cu trei săptămâni a fost la un pas să primească ajutor dar părinţii doatorului s-au răzgândit după o discuie cu preotul lor. 

Tânăra de 23 de ani a ajuns la spital în stare critică. Medicii nu au reuşit să o salveze. A intrat în moarte cerebrală şi cumplit a fost faptul că era însărcinată. Nici ea nici copilul nu au mai avut nicio şansă. 
Dar soarta a demonstrat altfel. Ficatul şi corneea au ajuns la Bucuresti iar rinchii au oferit o noua şansă la viaţă pentru doi bărbaţi unul din Suceava şi al doilea din Botoşani. Iniţial familia femei nu a vrut să doreneze organele dar după ce au aflat că fiica lor poate să fie şansă pentru alţi pacienţi şi-au dat acordul. 
Acum, prin această şansă, fetoiţa de 10 ani internată la spitalul Grigore Alexandrescu are o mică şansă de vindecare. Acum trei săptămâni trebuia să primească un lob de ficat de la un băiat de 14 ani din Suceava.
 
Nu s-a mai întâmplat pentru că familia s-a răzgândit. Starea copilei este gravă pentru că între timp au appărut complicaţii, dar medicii speră să o poată salva. În urma transplantului alţi doi bărbaţi pot spera la viaţă. Rinichii pacientei decedate au ajuns la spitalul Spitalul IC Parhon din Iaşi.  
 
Cei doi barbati care au primit câte un rinichi se află în continuare internaţi la Terapie intensivă şi sub supravegherea medicilor.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt