Universitatea şi-a luat om de naţională. Clujenii l-au achiziţionat pe portarul naţionalei Lituaniei, Edvinas Gertmonas

Universitatea şi-a luat om de naţională. Clujenii l-au achiziţionat pe portarul naţionalei Lituaniei, Edvinas Gertmonas

Universtatea Cluj anunţă, marţi, că a ajuns la o înţelegere cu portarul Edvinas Gertmonas, component al naţionalei Lituaniei.

Gertmonas a început cariera de jucător profesionist la Taurus, iar în 2015 a fost transferat de către formaţia franceză Stade Rennais de la Atlantas. Nu a strâns prezenţe pentru prima echipă a celor de la Stade Rennais, însă a evoluat pentru formaţia secundă a echipei din Franţa în 48 de partide.

În 2019, goalkeeper-ul lituanian a revenit în ţara natală la FK Zalgiris Vilnius, unde a avut cea mai bună perioadă a carierei. A cucerit trei titluri de campion în 2020, 2021 şi 2022. Pe lângă cele trei campionate, goalkeeper-ul a triumfat în 2022 în Cupa Lituaniei, iar în 2020 şi 2023 a câştigat Super Cupa Lituaniei.

În sezonul 2022/2023, portarul a bifat primele apariţii în grupele unei competiţii europene. Echipa sa a evoluat în grupele UEFA Europa Conference League, Edvinas Gertmonas fiind titular în toate cele şase partide.

În total, Edvinas Gertmonas a bifat 116 meciuri în tricoul celor de la FK alghris Vilnius, dintre care 53 au fost fără gol primit.

Prezenţe în naţionala Lituaniei

Edvinas Gertmonas a debutat pentru naţionala Lituaniei la 8 iunie 2015, la vârsta de 19 ani, într-o partidă amicală cu Malta.

În ultima campanie de calificări pentru Campionatul European din Germania, acesta a bifat cinci prezenţe.

Afla mai multe despreedvinas gertmonasu cluj
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt