Urmele îngrozitoare ale trecerii ruşilor prin Borodianka. "E un model. Aşa a fost în Siria, în Cecenia, în Georgia, îl vedem şi aici"

Urmele îngrozitoare ale trecerii ruşilor prin Borodianka. "E un model. Aşa a fost în Siria, în Cecenia, în Georgia, îl vedem şi aici"

În Borodianka, salvatorii ucraineni luptă cu timpul încercând să deblocheze subsolurile în care locuitorii s-au adăpostit de bombardamentele ruşilor. Speră să scoasă şi oameni vii de acolo. Până acum, de sub ruinele a două blocuri au recuperat 26 de cadavre. Procurorul general al Ucrainei acuză forţele Moscovei că a vizat în mod deliberat zone civile. "Nu există niciun obiectiv militar aici. Au bombardat blocurile seara, când erau cei mai mulţi oameni acasă. Dovezile crimelor de război ale forţelor ruse sunt la fiecare pas", spune şefa procuraturii ucrainene.

Vadim a povestit experienţa îngrozitoare trăită atunci când a vrut să fugă din oraş cu soţia şi copilul.

"Am scăpat ca prin minune. Bombardamentele erau tot mai puternice cu fiecare zi, iar pe 2 (martie, n.r.) nu am mai putut şi am plecat cu soţia şi copilul să-i duc cât mai departe de strada centrală.

Am plecat pe la 7.30 dimineaţa, iar la un sfert de oră mă întorceam (în adăpostul de la subsol, n.r.) când a trecut un avion şi a aruncat o bombă. Am văzut ce e şi aici. Am venit şi am văzut că nu mai era nicio clădire în picioare. Am văzut că nu pot face nimic. Am stat acolo o vreme, m-am dus să-mi iau soţia şi copilul şi am plecat pe jos din Borodianka, deoarece nu aveam alte mijloace de transport", a povestit bărbatul.

Afla mai multe despreborodiankarusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt