Urşii dau iama în sate

Urşii dau iama în sate

Întâlnirile dintre oameni şi urşi au devenit tot mai frecvente. Mânate de foame, cele mai mari animale sălbatice din ţara noastră dau iama în gospodăriile oamenilor. S-a întâmplat şi în Covasna acolo unde o localnică a filmat momentul în care ursul fuge cu un miel în gură.

Oamenii din localitatea Barcani din judeţul Covasna sunt îngroziţi. Urşii le atacă frecvent gospodăriile şi cred că este doar o chestiune de timp până când unul dintre ei va fi atacat de animalele sălbatice.

O filmare făcută de o tânără din localitate surprinde amploarea fenomenului. Cu o viteză incredibilă pentru un
animal atât de masiv, ursul iese din pădure şi atacă o turmă de oi. În numai câteva secunde doboară un miel şi se retrage cu prada.

Oamenii se tem să mai iasă din case. Numărul urşilor este atât de mare încât au început să dea bătăi de cap chiar şi şoferilor. În Băile Tuşnad, un conducător auto a izbit cu maşina un exemplar care i-a tăiat brusc calea. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina bărbatului a fost serios avariată. Din fericire, bărbatul aflat la volan a scăpat cu viaţă. Potrivit statisticilor oficiale, în România trăiesc peste 7 mii de urşi. Este cea mai mare populaţie de acest fel din Europa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt