USR anunţă că va ataca la Curtea Constituţională pachetul fiscal al Executivului

USR anunţă că va ataca la Curtea Constituţională pachetul fiscal al Executivului

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat luni că vor ataca la Curtea Constituţională acest pachet fiscal pregătit de Executiv, el arătând că ”este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa şi speră că se mai găseşte raţiune şi patriotism la CCR”. Drulă a precizat că moţiunea de cenzură, fără PNL, pe matematica parlamentară actuală nu are cum să treacă.

”Vom ataca la Curtea Consituţională acest pachet, de altfel este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa şi sper că se mai găseşte raţiune şi patriotism la Curtea Constituţională, pentru că vom avea o motivaţie extrem de puternică”, a spus la Prima News preşedintele USR.

Cătălin Drulă a arătat că ”moţiunea de cenzură, fără PNL foarte clar pe matematica parlamentară nu are cum să treacă şi PNL este în buzunar la domnul Ciolacu”.

”Atacul la CCR va împiedica intrarea în vigoare şi îl voi opri pe Marcel Ciolacu să intre în vigoare la 1 octombrie acest pachet de lege”, a mai arătat Drulă. El a menţionat că în acest pachet sunat mai multe motive de neconstituţionalitate, unul dintre ele fiind că Marcel Ciolacu este la a treia Ordonanţă de Urgenţă pe care o dă în ultimă lună care spune ”mie nu mi se aplică Constituţia şi legile României”.

”Şi-a dat de două ori derogare de la legea responsabilităţii fiscal-bugetare, înseamnă: sunt şef peste ţară şi legea nu mi se aplică şi acum vine cu o nouă ordonanţă prin care o prevedere cheie din Codul Fiscal, care spune că nu se poat face modificări de fiscalitate cu cel puţn şase luni înainte şi îşi dă exceptare şi de la asta”, a arătat liderul USR.

”Asta este guvernare prin decret, este guvernare de tip dictatorial, oligarhic, în care dacă pot vă fac ce vreau eu. Eu vreau să cred că şi Avocatul Poporului poate ataca aceste legi, pentru că este avocatul poporului”, a mai spus Drulă. ”Avocatul Poporului ar trebui să le atace dar tace mult, cu capul sub masă” a afirmat Drulă.

 

 

Afla mai multe despredrulausrccrpachet fiscal
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt