Val de nereguli în intervenţia salvatorilor

Val de nereguli în intervenţia salvatorilor
Sursa: martor

Apar imagini noi cu intervenţia pompierilor de la incendiul din Constanţa! Pe o filmare de amator se vede cum victima este resuscitată pe asfalt. Sunt imagini care stârnesc controverse. Şi mai şocant este faptul că victima a fost ridicată de mâini şi de picioare pentru a fi mutată. Nu s-au folosit nici targa şi nici gulerul cervical pentru imobilizare iar totul s-a întâmplat sub privirile soţului.

Aceste imagini au fost filmate imediat după ce femeia s-a prăbuşit pe asfalt! Din balconul în flăcări se desprindeau bucăţi de tâmplărie de plastic arzând care cădeau pe trotuar.

Primii pompieri ajunşi o mutau pe femeie câţiva metri în lateral iar pe filmare se poate observa cum un angajat SMURD şi un pompier o iau de mâini şi de picioare. Pompierii constănţeni se apără şi spun că nu a mai fost timp pentru protocoale medicale ce implică targa şi mobilizarea gâtului cu guler cervical.

Sunt aspecte care vor fi investigate de procurorii militari care au preluat ancheta în acest caz. Astazi, sefii ISU Dobrogea au întocmit lista tuturor ofiţerilor şi subofiţerilor care au participat la misiunea de stingere a incendiului de pe Bd. Mamaia, de unde pentru a-şi salva viaţa, femeia s-a aruncat de la balcon.

Între timp, rudele femeii prăbuşite de la balcon se pregătesc de înmormântare. Trupul neînsufleţit a fost luat de la morgă şi depus la Cimitirul Central.

Soţul femeii n-a mai fost văzut de două zile. Familia şi apropiaţii spun că în continuare bărbatul nu îşi poate reveni după pierderea soţiei.

Încendiul de la Constanţa şi misiunea pompierilor care au intervenit fără cele necesare într-un bloc cu 7 etaje sunt acum obiectul a 4 anchete, dintre care două, penale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt