Vara din septembrie. Ultima vacanţă înainte de începerea şcolii

Vara din septembrie. Ultima vacanţă înainte de începerea şcolii

La final de vară, litoralul arată bine. E cald, e frumos, apa marii e perfectă pentru o baie răcoroasă iar pe plajă sunt mulţi turişti. De aglomeraţie nu mai poate fi vorba, dar atmosfera e ca-n plină vară! Însă totul se va sfârşi în foarte scurt timp. Criza forţei de muncă şi începutul anului şcolar anunţă venirea toamnei la malul mării. Tinerii muncitori sezonieri - cei pe care cu greu i-au găsit hotelierii şi patronii de restaurant în această vară - pleaca acasă pentru că mâine  începe şcoala. 
Desi calendarul arata luna septembrie, la mare este inca foarte cald. Termometrele au arata astazi 28 de grade  Celsius. Cei care au ales asadar sa vina in vacanta in aceasta perioada au avut numai de castigat: pe langa preturile mici la cazare au parte si de vreme buna si de o apa a marii destul de calda inca : 24 de grade Celsius.
Sunt multi romani carora le place toamna, la mare. Sezlongurile nu mai stau lipite unele de altele, oamenii nu se mai înghesuie prin aglomeratie, soarele e mai bland, nisipul nu mai arde talpile si nici buzunarele nu mai iau foc.
Atmosfera de "vara in septembrie" nu va mai dura mult. Luni, toti copiii incep scoala. Chiar si asa, multi sunt inca la plaja si trag de fiecare clipa petrecuta in vacanta.
Aproape toate hotelurile şi restaurantele de la malul mării s-au confruntat cu o criză de personal şi în plin sezon. Cea mai gravă, de altfel, din ultimii 3o de ani. Iar pentru extrasezon, situaţia se anunţă şi mai complicată.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt