Veteran de război, premiat şi avansat

Veteran de război, premiat şi avansat

A văzut multe într-un secol de viaţă şi a trecut prin multe situaţii limită. S-a confruntat cu ororile războiului, a fost chiar împuşcat, dar a supravieţuit şi nici măcar neajunsurile vieţii nu l-au doborât. Vorbim despre un constănţean, care, ajuns la venerabila vârstă de o sută de ani, continuă să fie optimist şi cu zâmbetul pe buze. De ziua lui, Radu Negrici a fost premiat pentru meritele de pe front şi avansat în grad.

Radu Negrici s-a nascut pe 20 octombrie 1921. Fost soldat al Armatei Române în cel de-Al Doilea Război Mondial, veteranul a fost sărbătorit împlinirea vârstei de 100 ani alaturi de familie. A fost recompensat cu o plachetă aniversară si avansat la gradul de locotenent colonel.

Chiar dacă simţurile nu mai sunt aşa ascuţite, veteranul a rememorat, cu o acuitate uimitoare, perioada sa de serviciu militar. A fost sergent în al doilea război mondial si a participat în fosta Uniune Sovietica dar si în ţară, la luptele grele pe care le-a purtat Armata Română!

De-a lungul vieţii a trecut prin multe momente dificile. A fost nevoit să plece din sânul familiei, a pierdut camarazi de război şi a fost rănit grav în mai multe rânduri. Într-una dintre lupte a fost rănit în zona feţei, dar asta nu l-a făcut să abandoneze frontul, după vindecare reintorcandu-se în oaste

Are 5 copii, nepoti si stranepoti, de compania carora se bucura din plin.

Veteranul a fost premiat pentru meritele sale de reprezentanţii Asociaţiei Militarilor Veterani. A primit o
uniformă militară pe care i-au fost aşezate gradele, un drapel şi bineînţeles un tort.

Radu Negreci îi îndeamnă pe tineri să fie cinstiţi, să muncească şi să aibă credinţă în Dumnezeu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt