Vicepreşedinte Dacia: Noua generaţie Duster va fi vândută în Turcia sub marca Renault! Ce va fi cu Spring

Vicepreşedinte Dacia: Noua generaţie Duster va fi vândută în Turcia sub marca Renault! Ce va fi cu Spring

Xavier Martinet, vicepreşedinte Dacia, responsabil cu operaţiunile, vânzările şi marketingul mărcii, a confirmat că SUV-ul Duster va părăsi Turcia, cu numele actual, „pentru a proteja marca Renault pe piaţa locală”, anunţă Profit.ro

Dacia a înregistrat în 2023 o creştere a vânzărilor de aproape 15%, cu 658.500 unităţi livrate, şi se pregăteşte ca în 2024 să-şi conserve aceste cifre, potrivit lui Xavier Martinet, vicepreşedintele Dacia, care a prezentat jurnaliştilor din Europa rezultatele mărcii. El spune că se aşteaptă la rezultate similare în acest an, atât pentru Dacia, cât şi pentru restul pieţei, şi doar în 2025 mizează pe o creştere susţinută de intrarea pe piaţă a noului Duster şi lansarea noului Bigster.

Martinet a confirmat în acelaşi timp că în Turcia, una dintre pieţele pe care în acest moment Dacia vinde modelele Duster şi Sandero, viitoarea generaţie a SUV-ului Duster nu va mai fi vândută de marca românească.

„Este o decizie strategică, a fost anunţată în decembrie, generaţia următoare a lui Duster va fi vândută sub marca Renault. Este o decizie specifică pieţei din Turcia, este unică, nu se va mai întâmpla în altă parte şi are ca scop protejarea mărcii Renault pe această piaţă. Ce este important este faptul că Renault Duster va fi produs în Turcia, ceea ce înseamnă că vom avea o nouă fabrică pentru maşinile dezvoltate pe platforma CMF-B”, a spus Martinet, răspunzând unei întrebări Profit.ro.

Vicepreşedintele Dacia a mai spus că actualele reduceri de preţuri ale modelului Dacia Spring sunt temporare, de tranziţie, ca urmare a schimbărilor legislative de pe unele pieţe. Referitor la versiunea Essential introdusă pe piaţa diN Franţa, fără unele echipamente, cum ar fi Media Nav, Xavier Martinet a lăsat de înţeles că nu va fi continuată după lansarea facelift-ului Spring, programat pentru vara lui 2024.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca modelul Spring să fie construit în Europa, şeful Dacia a spus că răspunsul la această întrebare este nu, în acest moment, dar e posibil să se schimbe peste câteva luni sau peste câţiva ani. „Strategia privind Spring rămâne neschimbată în acest moment”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt