Vicepreşedintele Google vine în România. 2 miliarde de euro posibilă investiţie într-un centru de date

Vicepreşedintele Google vine în România. 2 miliarde de euro posibilă investiţie într-un centru de date

Karan Bhatia, vicepreşedintele Google pe afaceri guvernamentale, cu care premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit în SUA, va veni în România la începutul anului viitor pentru a discuta posibile investiţii în cloud şi într-un centru de date în România.

„Pentru posibilitatea creării unui centru de date în România, Ministerul Digitalizării şi Google vor demara mai întâi un studiu de piaţă. Investiţia este de 2 miliarde de euro”, au declarat surse guvernamentale, arată HotNews.ro.
În cadrul vizitei în SUA, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu oficialii Google, cărora le-a propus, printre altele, şi înfiinţarea unui centru de date în România.
„Un data center în România. Cred ca suntem cei mai îndreptăţiţi să avem acest lucru. Microsoft cred că are aproape 5.000 de angajaţi în România, Google vreo 500. Cunoaştem cu toţii ce înseamnă un data center pe teritoriul României? Extraordinar de mult!”, a declarat premierul.
În cadrul discuţiilor cu Google, premierul a arătat că România oferă prilejul investiţiilor majore în centre de date şi servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administraţiei publice, reforma digitală şi transferul în cloud a sistemelor IT de stat.
 

Afla mai multe desprekaran bhatiavizitaromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt