VIDEO. Creşte numărul bolnavilor de rujeolă în România, pe fondul vaccinării scăzute

VIDEO. Creşte numărul bolnavilor de rujeolă în România, pe fondul vaccinării scăzute

Experţii în sănătate publică atrag atenţia cu privire la faptul că scăderea ratei de vaccinare creşte incidenţa bolilor transmisibile. Un exemplu este rujeola, afecţiune ce poate fi prevenită prin imunizare, dar pentru că vaccinul specific acestei boli este refuzat, cazurile cresc exponenţial.

Cel mai nou raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică arată faptul că, de la începutul anului şi până în prezent, în România au fost înregistrate 13 mii de cazuri de rujeolă şi 14 decese, totul pe fondul imunizării scăzute.

Experţii în sănătate publică susţin că pentru a scădea aceste cifre este nevoie de vaccinuri şi de vaccinare.

„ Cred că trebuie să atragem din nou atenţia asupra beneficiilor vaccinării, necesităţii vaccinării şi siguranţei vaccinării pentru acele vaccinuri pentru care există schemă de vaccinare şi cred că trebuie să subliniem că România este într-o situaţie favorabilă faţă de multe alte state. Programul naţional de vaccinare acoperă marea majoritate a vaccinurilor, acoperă toate vaccinurile care sunt benefice, necesare, atât serul propriu-zis, cât şi administrarea prin medicii de familie”, a explicat Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

Acoperirea vaccinală în România a suferi scăderi semnificative. Dacă în 1990, acoperirea vaccinală a ţării noastre era de aproape 100%, acum nu depăşete 80%, iar consecinţele acestui fapt sunt tot mai vizibile şi afectează tot mai mulţi oameni.

Afla mai multe desprevaccinarerujeola
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt