VIDEO - Diva muzicii pop din era sovietică, Alla Pugaciova, ar putea fi declarată agent străin de către Kremlin

VIDEO - Diva muzicii pop din era sovietică, Alla Pugaciova, ar putea fi declarată agent străin de către Kremlin
foto: X

Procurorii ruşi au cerut Ministerului Justiţiei să ia în considerare etichetarea reginei muzicii pop din era sovietică Alla Pugaciova, , drept „agent străin”, o decizia care ar desemna-o oficial pe cea mai faimoasă vedetă a Rusiei un duşman al Kremlinului, conform Reuters, citată de news.ro.
Pugaciova, cunoscută din generaţei în generaţie pentru hituri precum piesa din 1982 „Milioane de trandafiri roşii” şi filmul din 1978 „Femeia care cântă”, şi-a exprimat dezgustul faţă de războiul din Ucraina.
 

În 2022, ea a afirmat că războiul ucide soldaţi pentru scopuri iluzorii, împovărează oamenii obişnuiţi şi transformă Rusia într-un paria. La începutul acestei luni, artista în vârstă de 74 de ani a spus că nicio persoană normală nu s-ar întoarce în Rusia. Ea se află în prezent în străinătate.
Vitali Borodin, un activist care conduce un grup anticorupţie şi care apare regulat la televiziunea de stat, a depus o cerere oficială de recunoaştere Allei Pugaciova ca agent străin.
Atunci Borodin a publicat o scrisoare de la procuratura generală care arăta că a fost făcută o cerere către Ministerul Justiţiei pentru a lua în considerare acest lucru.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu a auzit declaraţii oficiale despre această problemă. Pugaciova, despre care se crede că se află în Cipru, nu a comentat informaţiile.
Etichetarea ei oficială drept „agent străin” ar marca ruptura dintre Kremlin şi multe - dar nu toate - personalităţile culturale ale Rusiei sovietice şi post-sovietice în ceea ce priveşte Ucraina.
În 2022, Pugaciova a cerut, printr-un mesaj postat în social media, să fie declarată “agent străin” de către Rusia, în semn de solidaritate cu soţul său, Maxim Galkin.
“Vă rog să mă includeţi pe lista agenţilor străini ai ţării mele iubite, căci sunt solidară cu soţul meu, un om onest, decent şi sincer, un adevărat şi incoruptibil patriot al Rusiei, care vrea ca ţara sa natală să prospere în pace, cu libertate de exprimare, şi vrea ca băieţii noştri să nu mai moară pentru obiective iluzorii, care au transformat ţara noastră într-un stat paria şi au făcut viaţa o povară pentru cetăţenii noştri”, a notat Pugaciova pe Instagram.

Afla mai multe desprealla pugaciovaagentkremlin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt