VIDEO. Doi indivizi care au sechestrat mai mulţi migranţi într-un apartament din Timişoara au fost trimişi în judecată

VIDEO. Doi indivizi care au sechestrat mai mulţi migranţi într-un apartament din Timişoara au fost trimişi în judecată

Poliţiştii de frontieră şi procurorii timişeni continuă lupta împotriva traficanţilor de migranţi, care folosesc graniţele cu Serbia sau Ungaria. De la începutul anului au fost trimise în judecată mai multe persoane, acuzate că îi ajută pe migranţi, le oferă transport, cazare şi încearcă să îi treacă ilegal frontiera. 
În cel mai recent caz, anchetatorii au trimis în judecată doi indivizi care au sechestrat mai mulţi migranţi într-un apartament din Timişoara. Ovidiu Vărădeanu, de la Timişoara, ne dă mai multe amănunte despre acest caz.
OVIDIU VĂRĂDEANU corespondent Prima TV:
Anchetatorii spun ca cei doi traficanti de migranti au adapostit intr-un apartament din oras nu mai putin de 18 persoane provenite din Pakistan, India si Sri Lanka. Transfugii urmau sa fie urcati intr-un camion pentru a trece ilegal in Ungaria si de acolo mai departe in Italia. 
Anchetatorii spun insa ca desi se negociase o suma initiala pentru transportul peste granita, traficantii au cerut mai multi bani. Pentru ca nu i-au primit, cei doi i-au inchis pe migranti in locuinta si nu le-au mai permis sa plece. Ba mai mult, i-au amenintat si i-au lovit. Una dintre victime a reusit sa sune la politie si la fata locului au ajuns mai multe echipaje. Oamenii legii au descoperit asupra traficantilor 3 pistoale de tip airsoft, doua bastoane cu electrosocuri si spray-uri lacrimogene. 
Acestea au fost folosite impotriva celor care nu au vrut sa plateasca diferenta de bani. In timpul anchetei, politistii au stabilit ca cei doi traficanti au mai dus un grup de migranti peste granita, in Serbia inainte de a fi prinsi. Indivizii au fost arestati dupa descinderea politistiilor de frontiera iar acum au fost trimisi in judecata in stare de arest. Ei sunt acuzati de trecere frauduloasa a frontierei de stat, lipsire de libertate in mod ilegal si trafic de migranti.  

Afla mai multe despremigrantisechestrutimisoara
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt