VIDEO EXCLUSIV. Care sunt cele trei scenarii mari pe care PSD şi PNL le discută în şedinţa de luni

VIDEO EXCLUSIV. Care sunt cele trei scenarii mari pe care PSD şi PNL le discută în şedinţa de luni

PSD şi PNL vor avea luni după-amiază o şedinţă comună în care, pe lîngă tema comasării alegerilor, cele două partide îşi vor stabili direcţia în care vor merge în acest an.
Invitat în cadrul emisiunii La final, moderată de Ionuţ Cristache, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că există posibilitatea creării unei alianţe cu statut juridic între PSD şi PNL, care să dea o listă comună la toate alegerile din acest an, inclusiv la prezidenţiale.
”Mâine o să vedem dacă o să mergem într-un proiect comun PSD si PNL, o alianţă facută într-o formă sau alta la tribunal, sau nu, ceea ce înseamnă că avem un proiect politic comun, înseamna că venim cu liste comune inclusiv la parlamentare, dacă vom ajunge la această soluţie, în care să încercăm să dăm o continuitate actualei guvernări şi nu numai asta. Există o tendinţă europeană ca să se construiască coaliţii pentru a bloca un val populist-suveranist”, a declarat Dîncu la Prima News.
Liderul PSD a enumarat şi cele trei scenarii care pot apărea ca urmare a negocierilor de luni.
”În privinţa alianţei cu liberalii, există mai multe scenarii:
1. Mergem cu liberalii separat la alegerile europarlamentare, ne măsurăm forţele cu celelalte partide, vedem ce obţinem şi stabilim scenariile pentru toamnă. Deci, am putea începe o alianţă din toamnă, atunci când vor avea loc localele, parlamentarele şi prezidenţialele.
2. Să nu facem niciun fel de alianţă şi când se termină toate alegerile să încercăm să facem o alianţă post-electorală.
3. Scenariul găsirii unei formule prin care să facem un proiect integrat, în sensul în care să facem alegerile locale şi cele europarlamentare împreună şi de-aici încolo să stabilim împreună un proiect de guvernare comun, poate o alianţă la tribunal, liste comune la parlamentare şi poate un candidat comun la preazidenţiale, un candidat pe care să îl dea alianţa.
Cam acestea ar fi marile scenarii, sigur ele se pot şi rupe în scenarii mai mici”, a explicat Vasile Dîncu la Prima News.
Politicianul social-democrat a mai spus că în privinţa comasării alegerilor, principala variantă luată în calcul este aceea de comasare a europarlamentarelor cu localele, în timp ce comasare alegerilor parlamentare cu primul tur al prezidenţialelor ar putea avea loc numai în situaţia în care ar există un proiect comun PNL-PSD.
Vezi principalele declaraţii ale lui Vasile Dîncu la emisiunea lui Ionuţ Cristache de la Prima News.

Afla mai multe desprevasile dîncupsdaliantapnl
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt