VIDEO Incendiile fac din nou ravagii în Grecia. 52 de pompieri români ajută la stingerea flăcărilor

VIDEO Incendiile fac din nou ravagii în Grecia. 52 de pompieri români ajută la stingerea flăcărilor

Incendiile de vegetaţie au reizbucnit în Grecia. În ultimele ore au izbucnit alte 60 de focare, iar pompierii duc o luptă acerbă pentru a stinge flăcările. Situaţia cea mai gravă este în centrul şi nord-estul ţării.

În mare parte a Greciei, cerul pare că e în flăcări. Incendiile au cuprins regiunea centrală Boeotia, la nord de Atena dar şi insulele Evia şi Kynthos. Vântul puternic şi temperaturile de peste 41 de grade Celsius fac misiunea pompierilor extrem de grea. Salvatorii au evacuat zeci de mii de oameni din nordul Atenei. Localnicii sunt disperaţi şi fac tot ce le stă în putere pentru a-şi apăra casele. 

Ministerul de Externe de la Bucureşti a transmis o atenţionare de călătorie, valabilă pentru mai multe zone turistice, printre care insulele Thassos, Kefalonia, Zakynthos şi Lefkada, locuri unde ajung şi mii de români. Incendiile au izbucnit din nou în Grecia în ultimele patru zile, iar 20 de oameni şi-au pierdut viaţa. Regiunile pârjolite sunt foarte mari şi se observă din satelit.

Ieri, 52 de pompieri români au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat în proximitatea unui spital din localitatea. La solicitarea autorităţilor elene, salvatorii români s-au deplasat în zona Dadia pentru o altă intervenţie.

Şi Turcia se luptă cu incendii, în nord-vestul ţării. Situaţia e foarte gravă, traficul maritim din Strâmtoarea Dardanele a fost închis, iar aproape 40 de nave au rămas blocate de o parte şi de alta a căii navigabile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt