VIDEO PMP şi Forţa Dreptei au lansat oficial Alianţa Dreapta Unită, alternativă la PSD-PNL. Listă comună la europarlamentare: cine candidează

VIDEO PMP şi Forţa Dreptei au lansat oficial Alianţa Dreapta Unită, alternativă la PSD-PNL. Listă comună la europarlamentare: cine candidează

USR, PMP şi Forţa Dreptei au lansat oficial a alianţa partidelor de dreapta, alternativă la PSD-PNL. Un prim pas va fi participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare.

Liderii celor trei partide au decis astfel că ordinea pe liste va fi: Dan Barna, Vlad Voiculescu(USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoş, Cristina Prună(USR), Violeta Alexandru (Forţa Dreptei), arată Hotnews.ro.

„Este un moment special, un moment al speranţei pntru schimbare în România. Anunţăm astăzi Alianţa Dreapta Unită. (...) Vom construi împreună o guvernare responsabilă. Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit. Taxele şi impozitele pe care ei le plătesc vor fi - din nou - o investiţie într-un viitor mai bun. Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate şi onestitate. Vreme de trei ani, guvernarea PSD-PNL a băgat mâinile adânc în buzunarele oamenilor prin preţuri record şi taxe mai mari ca să plătească pensii speciale, sinecuri şi contracte pentru clientela de partid. Trebuie să oprim jaful din banii publici pentru a putea construi o Românie modernă!”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă şi puternică, o "Dreaptă Unită", care se va lupta cu toată forţa împotriva acestor două structuri politice ce joacă fără reguli şi se hrănesc doar din minciună, manipulare şi demagogie. Iohannis a trădat electoratul de Dreapta, noi nu, şi de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparenţe şi să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o ţară doar pentru ei, ţinută la periferia Europei”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

„Suntem la 34 de ani de la Revoluţie şi în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieşit în stradă de a avea o democraţie autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp şi PSD-iştii şi PNL-iştii şi opoziţia de operetă inventată de PSD şi PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…) Astăzi speranţa renaşte în România. Astăzi orice om care îşi doreşte altceva pentru ţara asta, care crede cu adevărat în progres, în iniţiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuşi în viaţă, în capacitatea de a avea în sfârşit în ţara asta o conducere care să iubească ţara asta şi să o ducă în direcţia corectă. Astăzi, toţi aceşti oameni au o soluţie!”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei.

​Conducerile partidelor USR, PMP şi Forţa Dreptei au aprobat joi formarea polului de dreapta în urma negocierilor din ultima perioadă.

Cele trei formaţiuni vor avea luni, la Parlament, un eveniment comun de lansare, urmat de o conferinţă de presă susţinută de cei trei preşedinţi ai partidelor.

Această alianţă este alternativa de dreapta la guvernarea dezastruoasă PSD-PNL.

Liste comune la europarlamentare

USR, PMP şi Forţa Dreptei vor participa pe liste comune la europarlamentare. Liderii celor trei formaţiuni politice speră ca la prima rundă de alegeri din 2024 să obţină undeva între 6-8 mandate de europarlamentari. În prezent USR are doar doi parlamentari la Bruxelles după ce Dacian Cioloş a părăsit partidul împreună cu alţi 5 eurodeputaţi.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că cei din conducerea viitorului pol de dreapta mizează pe maxim 6 locuri eligibile. Astfel, USR ar propune candidaţi pentru 4 mandate, PMP -1, Forţa Dreptei - 1.

Poza momentului arată un USR cotat în sondaje cu 11,9%, PMP - 0,7% iar Forţa Dreptei sub 0,3%. La capitolul funcţii USR deţine în prezent 64 de parlamentari, 38 de primari şi consilieri judeţeni. La nivel local PMP are 50 de primari şi 2.200 de consilieri, în timp ce partidul lui Ludovic Orban are 16 parlamentari.

Pornind de la acest scurt bilanţ, USR este partidul în jurul căruia se construieşte polul de dreapta. Calculele făcute în interior de liderii celor trei formaţiuni politice pentru alegerile generale din 2024 mizează pe faptul că împreună cele trei partide ar putea obţine un procent între 20-25% din opţiunea românilor.

Un alt sondaj Mercury Research, la comanda USR, dacă astăzi ar fi alegeri pentru Parlamentul European, 28 la sută dintre cei care au spus că ar merge sigur la vot ar alege PSD. Pe locul al doilea sunt la egalitate AUR şi USR cu 19 la sută, în vreme ce pentru PNL optează doar 15 la sută.

Sondajul a fost realizat de Mercury Research, la comanda USR, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, telefonic şi online, pe un eşantion de 1.227 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2,8 la sută.

Afla mai multe desprealianţa dreapta unităpmp
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt