VIDEO. Şeful Statului Major al Apărării: Dacă Rusia va câştiga în Ucraina, următoarea ţintă va fi R. Moldova. Populaţia trebuie să se îngrijoreze şi trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiţi

VIDEO. Şeful Statului Major al Apărării: Dacă Rusia va câştiga în Ucraina, următoarea ţintă va fi R. Moldova. Populaţia trebuie să se îngrijoreze şi trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiţi

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, consideră că Federaţia Rusă nu se va opri şi, dacă va câştiga în Ucraina, atunci principala ţintă va fi Republica Moldova. ”Populaţia României, la fel ca întreaga populaţie din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze şi trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiţi”, a declarat el, întrebat dacă, în contextul avertismentelor mai multor lideri politici potrivit cărora populaţia civilă ar trebui să se pregătească atât psihologic, cât şi practic pentru un posibil sau un eventual conflict cu Rusia, e cazul ca şi românii să se pregătească.
Şeful Statului Major al Apărării a declarat la Europa Liberă că Federaţia Rusă se află în război cu lumea democrată, nu este un război cu Ucraina. 
“Federaţia Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democraţie. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată, nu este un război cu Ucraina. Da, populaţia României, la fel ca întreaga populaţie din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze şi trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiţi. Nu neapărat ca şi militar, consider că Federaţia Rusă nu se va opri aici. Dacă va câştiga în Ucraina,  principala ţintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica preşedintului Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat Gheorghiţă Vlad.
Întrebat dacă poate prognoza un interval de timp în care s-ar putea întâmpla aceste lucruri, şeful Statului Major al Apărării a răspuns: “Nu cred că cineva poate să facă o astfel de predicţie. Trebuiesc luaţi în calcul foarte mulţi factori. În primul rând capacitatea noastră, a armatelor şi a ţărilor membre NATO, de a ne reface stocurile, de a pregăti populaţia corespunzător. Sunt foarte multe angajamente politice care au fost discutate şi care trebuie să-şi găsească finalitatea în perioada imediat următoare, dar nu cred că poate să prezică cineva care va fi următoarea mişcare a Federaţiei Ruse”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt