Viktor Orban s-a dat în stambă la Tuşnad

Viktor Orban s-a dat în stambă la Tuşnad
foto: facebook.com/orbanviktor

Atac dur al premierului Ungariei la adresa României. Prezent tabăra de vară a minorităţii maghiare de la Tuşnad, Viktor Orban a ridiculizat schimbările dese de Guvern din ţara noastră. Totul, în aplauzele frenetice ale românilor de etnie maghiară veniţi să-l vadă. Afara se scanda "Harghita, Covasna, pământ românesc".

Viktor Orban, în aplauzele a sute de persoane, a ironizat rand pe rand mai multe instituţii ale statului român.    Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe.  După valul de ironii, Viktor Orban a tinut să puncteze si un lucru favorbail Romaniei. Odată ce Ungaria va prelua preşedenţia rotativă a Consiliului UE, la 1 iulie 2024, va susţine şi încuraja aderarea noastră la Schengen. Dincolo de gardurile care asigurau permiterul unde se afla premierul Ungar, reprezentanţi mişcărilor extremiste scandau lozinci patriotice şi antiungureşti. 

Forţele de ordine, solicitate şi de şeful Consiliului Judeţean Harghita cu câteva zile înainte de eveniment, au separat naţionaliştii români de susţinătorii lui Orban care veneau la festival. Jandarmii au reuşit să evite orice conflict între cele două tabere.

După ce a terminat cu ironiile la adresa Romaniei, premierul Ungar a lansat un val de critici la adresa Uniunii Europeane si a Statelor Unite ale Americii. Dominaţia SUA, a spus Orbane ste în declin, în timp ce China devine din ce în ce mai mult ”cealaltă putere mondială”.  
La poartă, tensiunea din randul naţionaliştilor români crestea. În momentul în care oficialii maghiari au părăsit locaţia, extremiştii s-au înghesuit să ia coloana oficială pe sus,. Jandarmii au reuşit să-i ţină în frâu. 
 
Viktor Orban a sosit în România încă de miercuri, când a avut o discuţie informală cu premierul Marcel Ciolacu. . După toată controversa creată  la Tuşnad, premierul maghiar i-a trimis o scrisoare de mulţumire lui Ciolacu pentru ca statul roman a reusit să evite incidentele la tabara de vara.  
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt