Visul american: la furat în California

Visul american: la furat în California

S-au săturat să fure din România şi au plecat la furt în Statele Unite. Doi români au dat spargeri cu arma în mână şi au furat bunuri de zeci de mii de dolari în California.

Ei făceau parte dintr-o grupare de crimă organizată  iar după ce dădeau lovitura  fugeau în alt oraş unde repetau fapta. Escrocii sunt acuzaţi de numai puţin de 25 de fapte penale.  

Timp de patru luni, doi conaţionali i-au fentat pe poliştii americani. Pe numele lor, Mogoş Constantin şi Renaldo Văduva, în vârstă de 35, respectiv 19 ani, ei făceau parte dintr-o reţea de crimă organizată şi au fost arestaţi. Ei sunt acuzaţi de înşelăciuni şi jafuri legate de bijuterii, falsificare de carduri si spalare de bani. 13 mii de dolari, maşini de lux şi multe bijuterii de valoare, asta au găsit poliţiştii în locuinţa lor.

Românii s-au dovedit creativi. Aveau mai multe planuri, bine puse la punct până la cel mai mic detaliu. Aici se vede cum, într-un magazin din San Jose, proprietarului i se distrage atenţia, în timp ce alţii fură un seif care conţinea bunuri în valoare de 150.000 de dolari.

Ei abordau victimele din maşini de lux închiriate pentru a le vinde bijuterii de aur la preţuri mult mai mici decât în magazine. Într-un moment de neatenţie, ei schimbau bijuteriile autentice cu falsuri. Într-un alt plan, romanii pretindeau că sunt oameni de afaceri, iar după ce reuşeau să intre în casele victimelor, le distrageau atentia pentru a le lua obiecte de valoare.

Una dintre victime jefuite poveşteşte că a rămas înspăimântată şi şi-a cumpărat o bâtă de baseball cu care doarme lângă pat în fiecare noapte. Românii i-au fentat de mai multe ori pe poliţişti. Suspecţii vizau membrii în vârstă ai comunităţilor asiatice şi indiene. 

Autorităţile din San Jose avertizează că au observat o creştere a crimei organizate româneşti în ultimii ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt