Vot decisiv în Parlamentul European pentru protecţia spaţiilor verzi

Vot decisiv în Parlamentul European pentru protecţia spaţiilor verzi

Mai multe amendamente prin care se permite construcţia pe spaţiile verzi au fost strecurate în Legea Urbanismului şi în Registrul Spaţiilor Verzi, dar votul s-a mutat în sesiunea parlamenatară din toamnă. Până atunci, lupta pentru apărarea spaţiilor verzi se mută în Parlamentul European. O lege  care ar interzice distrugea spaţiilor verzi se votează miercuri la Strasbourg. În comisii, europarlamentarii români au votat împotrivă ori s-au sustras de la vot.

Legea refacerii naturii are ca scop interzicerea distrugerii spaţiilor verzi, precum şi mărirea treptată a acestora. Un alt articol de lege stipulează şi refacerea pădurilor degradate. O altă prevedere a Regulamentului propus de Uniunea Europeană vizează refacerea efectivului de albine şi a altor insecte polenizatoare. 

Cu toate acestea, o bună parte din fermierii este împotriva regulamentului european. Acesta este şi motivul invocat de europarlamentarii PSD. Aceştia vor vota împotrivă. La fel va vota şi grupul PPE.

Activiştii de mediu spun că cele două partide fac acelaşi vot ca şi în cazul legilor referitoare la spaţiul verde din parlamentul României. Notă discordardantă face USR-ul. Ei vor vota regulamentul, dar vor depune mai multe amendamente.
Comisia Europeană recomandă cel puţin 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor european. Acum, în Bucureşti această medie este de doar 10 metri pătraţi.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt