Vouchere de vacanţă transformate în bani

Vouchere de vacanţă transformate în bani
foto: gorjeanul.ro

Eliminarea voucherelor de vacanţă sau transformarea lor în bani a creat o revoltă în industria turismului. Intenţia Guvernului ar arunca turismul cu 10 ani înapoi, spun cei din industrie, care atrag atenţia că dacă se vor oferi bani în loc de vouchere, atunci aceştia nu vor mai fi cheltuiţi pe vacanţe. Ba mai mult, eliminarea voucherelor ar însemna şi o scădere până la jumătate a turismului pe litoral. PSD a venit însă cu clarificări şi spune că voucherele de vacanţă nu vor fi eliminate. 

Aproximativ 35% dintre turiştii care au mers pe litoral anul acesta şi-au plătit concediul cu vouchere de vacanţă. Pentru hotelieri, voucherele sunt un real ajutor. Numai că Guvernul le-a pus gând rău şi ar vrea să le elimine sau să le transforme în bani. Propunerea este una dezastruoasă pentru turismul românesc, spun revoltaţi cei din industrie. 
Transformarea voucherelor de vacanţă în bani ar duce la exodul turiştilor în afara ţării. Statisticile arată că, de când au fost introduse, numărul structurilor de cazare clasificate din Românias-a triplat de la 6200 câte erau în 2006, la 20.000 anul acesta. 
După ce zeci de asociaţii patronale şi sindicate au trimis scrisori guvernului cu avertismente asupra riscurilor acestei măsuri, PSD a venit cu clarificări şi a anunţat că voucherele de vacanţă nu vor fi eliminate.
Măsura ar urma să fie votată odată cu noul pachet de măsuri fiscale pe care Guvernul vrea să îl adopte în următoarea perioadă.
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt