Zeci de drumuri înzăpezite, şoferi salvaţi din troiene

Zeci de drumuri înzăpezite, şoferi salvaţi din troiene

Dobrogea se resimte puternic după viscolul cumplit care a lăsat în urmă prăpăd. Sute de şoferi au fost salvaţi, azi-noapte, după ce au rămas blocaţi în zăpezi şi multe drumuri sunt închise şi luni după amiază

Zeci de mii de locuinţe sunt încă fără curent electric şi fără apă potabilă, deşi echipele de intervenţie lucrează continuu. În aceeaşi situaţie au fost şi peste 100 de localităţi din judeţul Brăila, de asemenea lovit de un cod roşu de ninsoare şi viscol.

Noapte albă pentru echipele de intervenţie din judeţul Constanţa. 320 de oameni, blocaţi în maşini, pe drumuri, au fost salvaţi de drumari şi de pompieri. Zăpada are aproape doi metri înălţime.

În localitatea Lumina sunt cozi uriaşe de TIR-uri. Mulţi şoferi nu respectă indicaţiile poliţiştilor şi folosesc drumuri ocolitoare ca să treacă de baraje.

Viscolul a suflat cu 100 de kilometri la oră, a dărâmat copaci şi a afectat reţele de înaltă tensiune care alimentau zeci de sate din judeţ.

Şi în judeţul Tulcea sunt probleme mari. Autorităţile au decis ca toate drumurile să rămână închise până când utilajele de deszăpezire vor reuşi să le deblocheze. Peste 50 de localităţi nu au curent electric şi sunt afectaţoi aproape 50.000 de oameni. 

Fără curent electric au rămas şi 44.000 de oameni din judeţul Brăila. Ninsoarea a făcut probleme şi în Argeş. Pe mai multe şosele, zeci de şoferi au ajuns în şanţ pentru că nu au avut anvelope de iarnă. Meteorologii au, însă, veşti mai bune pentru zilele următoare.

Pentru unii, zăpada a adus şi distracţie. La Constanţa, câţiva împătimiţi ai sporturilor nautice au profitat de troiene şi de vântul puternic şi au făcut surf pe zăpadă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt