Zelenski, ţinta unei noi tentative de asasinat

Zelenski, ţinta unei noi tentative de asasinat
foto: facebook.com/zelenskiy.official

Spionii ruşi au plănuit din nou să-l ucidă pe Volodimir Zelenski. Pregăteau un atac aerian chiar în timpul vizitei preşedintelui în regiunea Mikolaiv. Serviciul de Securitate al Ucrainei a aflat în timp util şi a dejucat complotul, iar o femeie a fost arestată. 

În urmă cu nici două luni, Volodimir Zelenski a fost ţinta unei tentative de asasinat. O rusoaică, informatoare, al cărei nume nu a fost făcut public, ar fi pregătit un atac aerian, în regiunea Mikolaiv, chiar în timpul vizitei preşedintelui ucrainean. Informaţiile au fost făcute publice de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Autorităţile de la Kiev au reuşit în ultimul moment şi au dejucat complotul, iar femeia este acum arestată.

Nu este prima încercare de asasinare a lui Zelenski, de la începutul războului. Între timp, atacurile conitnuă. Zi şi noapte ruşii bombardează furibund, mai ales în est. În regiunea Herson, o clădire cu nouă etaje a fost lovită şi trei oameni au fost ucişi. 

Noi explozii au avut loc şi în regiunea Dnipro. În ciuda tuturor atacurilor invadatorilor, Ucraina continuă să avanseze pe front, datorită sprijinului militar oferit de Occident. Cu toate astea, Rusia şi Ucraina au efectuat un nou schimb de prizonieri. 22 de soldaţi ucraineni s-au întors acasă, după luni de priozonierat. Peste 2500 de prizonieri de război au fost eliberaţi în cadrul  schimburilor dintre cele 2 ţări, de la începutul războiului. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt