Ziua caniculă, noaptea potop

Ziua caniculă, noaptea potop

Ziua caniculă de nesuportat, noaptea furtuni violente! Furtunile au măturat mai multe judeţe din ţară iar vântul a bătut cu atâta forţă încât a smlus zeci de acoperişuri şi copaci. În Argeş,  mai multe localităţi au rămas în beznă. Ploaia torenţială a creat şi ea probleme. În Mehedinţi, şoferii au fost nevoţi să oprească maşinile pe dreapta, din cauza vizibilităţii foarte reduse

Din cauza furtunii şi a copacilor care s-au prăbuşit peste firele de înaltă tensiune, mai multe comune au rămas în beznă. Şoferii abia au mai putut înainta. Vântul a bătut cu atâta forţă încât a smuls bucăţi din  acoperişuri. În Drobeta Turnu Severin, furtuna a rupt mai mulţi copaci care au căzut peste maşinile parcate. A fost cod roşu de vreme severă. Locatarii unui bloc din oraş au fost evacuaţi în miezul nopţii după ce acoperişul a fost smuls de vânt. 

Şi în alte localităţi din judeţ au fost probleme.  Vântul a măturat zeci de gospodării. Scaunele, mesele şi şezlongurile de la această terasă au fost pur şi simplu luate pe sus de vijelie. A fost potop şi la Arad. A plouat torenţial zeci de minute, iar traficul pe mai multe străzi a fost complet blocat. Cel mai rău a fost în comuna Şicula. Vijelia a distrus zeci de solarii cu legume ale localnicilor din judeţul Olt.

Vremea rea a creat haos şi la circulaţia feroviară. Din cauza copacilor care au căzut peste şine, trenurile au avut întârzieri chiar şi de 11 ore.  Până mâine dimineaţă, vestul, centrul şi estul ţării rămân  sub atenţionare de cod galben de ploi şi furtuni. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt