,,Ziua furiei" în lumea arabă

,,Ziua furiei" în lumea arabă
foto: captură video

Ziua revoltelor în lumea arabă. Manifestaţii de proporţii au loc în mai multe oraşe din ţările arabe, după ce gruparea teroristă Hezbollah a anunţat o zi a furiei fără precedent. Unul din liderii grupării Hamas cere tuturor care fac parte din naţiunile arabe şi islamice să iasă şi să condamne masacrul asupra spitalului din Gaza. 

Violenţe majore la ambasada SUA din Beirut, manifestanţii pro-palestinieni au atacat şi incendiat clădirea încă de azi-noapte. Pe parcusul zilei furiei, s-au dus lupte de stradă lângă ambasadă. Soldaţii au tras focuri de armă ca să disperseze mulţimea, care a încercat să intre în clădire.

În Egipt, mii de studenţi au atacat ambasada Israelului. Proteste au avut loc şi în Ciro, Alexandria şi în alte oraşe. A fost val de furie şi în Cisiordania. Manifestaţiile violente din Orientul Mijlociu au loc chiar în ziua în care preşedintele Joe Biden se află în Israel. 

La graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza sunt incă români care trăiesc sub teroarea bombelor şi a sirenelor aeriene. În 12 zile de conflict, bilanţul morţilor în ambele tabere a ajuns la peste 4,500. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt