Ziua Mondială a Alimentaţiei. Lecţii de sănătate în şcoli

Ziua Mondială a Alimentaţiei. Lecţii de sănătate în şcoli
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Românii aruncă peste două milioane de tone de mâncare în fiecare an! Acest lucru a făcut ca ţara noastră să se situeze pe primele locuri în Europa la risipa alimentară. Cumpărăm mai mult decât putem mânca, iar asta trebuie să se schimbe.
De Ziua Mondială a Alimentaţiei o nouă materie a fost inclusă în programa elevilor de clasa a III-a. Cei mici vor învăţa care sunt principiile unei alimentaţii sănătoase şi cum să mănânce corect. 
Este doar o mică parte din ceea ce vor învăţa elevii de clasa a IIIa chiar din această lună. Modulul opţional ,,Alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos" îi va face pe cei mici  să fie conştienţi de ce anume înseamnă acest lucru. 
 
Copiii vor învăţa şi cum să-şi aleagă corect alimentele şi cum să citească etichetele pentru a se feri de ingredientele nesănătoase. Mai mult, ei vor conştientiza şi ceea ce se întâmplă cu ambalajele produselor pe care le consumă dacă nu le aruncă în locurile destinate lor. 
 
Faptul că românii preferă alimentele ieftine în detrimentul celor sănătoase a crescut şi rata de îmbolnăvire.
 
Noua materie opţională despre alimentaţia sănătoasă va ajunge la peste 150.000 de copii din 6.000 de şcoli din ţara noastră. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt