Străinii revin pe Muntele Everest, în timp ce Nepalul se luptă cu un val de COVID-19 - Focus Prima TV

Străinii revin pe Muntele Everest, în timp ce Nepalul se luptă cu un val de COVID-19

Alpinişti străini au escaladat Everestul pentru prima dată de când guvernul Nepalului a redeschis muntele turiştilor după ce accesul a fost restricţionat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, în pofida cazurilor recente de coronavirus din tabăra de bază, informează marţi Reuters.

Treizeci şi opt de alpinişti, printre care zece din Bahrain şi doi britanici au urcat marţi pe cel mai înalt munte din lume, conform companiilor specializate în drumeţii, în contextul în care, în luna aprilie, mai mulţi alpinişti au fost evacuaţi din tabăra de bază de pe Everest după ce au prezentat simptome de COVID-19, iar Nepalul se luptă cu al doilea val devastator al cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

”Doisprezece alpinişti străini au escaladat astăzi Sagarmatha”, a declarat pentru Reuters Mira Acharya, reprezentantă a Departamentului de Turism din tabăra de bază, referindu-se la denumirea nepaleză a vârfului.

Nepalul a restricţionat accesul pe munte în martie 2020 din cauza pandemiei, însă a redeschis zona pentru sezonul de alpinism din acest an, începând din aprilie. În acest sens, a fost emis un număr record de permise, 408, ce oferă acces către vârful aflat la o altitudine de 8.848,86 de metri.

Mingma Sherpa de la compania Seven Summit Treks a declarat că prinţul din Bahrain Mohamed Hamad Mohamed al-Khalifa s-a numărat printre alpiniştii care au escaladat vârful marţi.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share