Studiu: Vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace împotriva variantei din Brazilia a coronavirusului – Focus Prima TV

Studiu: Vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace împotriva variantei din Brazilia a coronavirusului

Datele preliminare ale unui studiu efectuat de Universitatea Oxford indică faptul că vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace împotriva variantei P1 a coronavirusului, din Brazilia, transmite Reuters.

Datele arată că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar proveni din oraşul amazonian Manaus, a spus sursa.   Persoana nu a spus care este eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variatei respective. Rezultatele complete ale studiului ar trebui să fiee publicate în curând, posibil în martie.   Datele preliminare au indicat că vaccinul realizat de AstraZeneca are o eficacitate mai scăzută împotriva vriantei sud-africane a noului coronavirus, care este similară cu P1. În consecinţă, Africa de Sud a oprit utilizarea vaccinului în ţară.   Informaţia survine în timp ce un studiu de mică amploare a sugerat că vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac ar putea să nu fie eficace împotriva variantei braziliene.  

Total
0
Shares
Total
0
Share