Suflantele cu care se curăță frunzele, sursă de poluare - Focus Prima TV

Suflantele cu care se curăță frunzele, sursă de poluare

Credem că ne refugiem în oaze de natură, dar ajungem tot în locuri poluate. Este vorba despre parcurile din București – unde calitatea aerului nu este mai presus de cea din restul orașului, chiar dacă suntem înconjurați de copaci și verdeață. Cu atât mai mult acum, în zilele de toamnă. Angajații de la curățenie trebuie să adune natura uscată și nu au aparatură performantă, iar tot praful se ridică în aer, de unde este inhalat de oameni.

La orele prânzului, în Parcul Cișmigiu se lucra de zor. Angajații de la salubritate nu mai contenesc să curețe aleile de frunzele care tot cad. Iar acum se plâng că nu mai pot folosi suflantele -aparatele cu care făceau curat- pentru că sunt sursă importantă de poluare.

Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu și Aelive au montat senzori care măsoară calitatea aerului din zona Parcului Cișmigiu. Aceștia au reușit să reducă utilizarea aparatelor suflante aici și vor să extindă proiectul pentru toată Capitala.

Deși merg în parcuri pentru a se relaxa in natură si la aer curat, bucureștenii se trezesc tot într-un mediu poluat. În plus, Parcul Cișmigiu încă este extrem de murdar.

În București, 60 la sută din poluare provine din trafic. Și șantierele sau arderile de deșeuri de la marginea orasului sunt surse importante de poluare.

foto: superghid.ro

Total
7
Shares
Total
7
Share