Tânără gravidă moartă după infectare – Focus Prima TV

Tânără gravidă moartă după infectare

Semnal de alarmă tras de medicii din Timișoara! Noile tulpini ale virusului Sars-Cov 2 nu doar că sunt mai contagioase, ci persoanele infectate sunt din ce în ce mai tinere! O gravidă, în luna a cincea, a murit aseară la maternitatea Bega din oraș. Alte doua sunt internate în secția de terapie intensivă.

Tânăra gravidă, în vârstă de 32 de ani a ajuns la maternitatea Bega în urmă cu mai bine de o săptămână,
infectată cu Covid 19. Imediat a fost internată în secția de terapie intensivă. Starea ei s-a deteriorat cu repeziciune iar aseara a facut un stop cardio respirator si a decedat. Analizele au aratat o afectare pulmonara masiva.

Medicii spun că în secția de terapie intensivă mai sunt încă două paciente, o proaspătă mamă si o gravidă aflate într-o stare grava, pe sistem respirator asistat.

Specialistii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara spun că în ultima perioadă a crescut numarul tinerilor care fac forme din ce în ce mai grave de boală. Majoritatea celor internați în spitalul aflat în linia 1 în lupta împotriva Covid 19 sunt persoane cu vârsta mai mică de 60 de ani.

Ginecologii spun, însă, că virsulul nu se transmite, cel putin deocamdată de la mama la fat. Bebelușii de numai câteva zile care au ajuns în spital având Covid 19 s-au infectat după naștere.

Astăzi la Maternitatea Bega erau internate 14 gravide infectate cu COVID 19.

Total
0
Shares
Total
0
Share