Teste multe, carantină sigură – Focus Prima TV

Teste multe, carantină sigură

Timișul este, din nou, singurul județ roșu atunci când vorbim despre infecția cu virusul SARS-COV 2. Astăzi, incidența cazurilor la mia de locuitori în cel mai mare județ din vestul României a fost de 3, 86. Specialiștii spun că situația se datorează numărului mare de teste Covid 19 care se fac în fiecare zi în Timiș și anume 10 la sută din totalul testelor efectuate în România.

Discrepanțle dintre județe în ceea ce privește incidența numărului de cazuri de COVID este uriașă. De la o rată de aproape 4 la mia de locuitori în Timiș la 0,42 la mie în Vrancea și 0.53 în Argeș.

Doar că Timișoara este excepția. Numai echipajele de pe ambulanță de aici fac într-o zi de 3 sau 4 ori mai multe teste decât toate unitățile sanitare din județele din estul sau sudul țării.

O situație asemănătoare cu cea a Timișului este și la Cluj. Autoritățile locale susțin că ar fi nevoie de o altă
formulă de calcul.

De altfel, creșterea incidenței cazurilor de Covid 19 la Cluj, în urma testării masive a dus la închiderea restaurantelor la doar câteva zile de la deschidere.

Când vorbim de cealaltă parte a țării, Vrancea avea astăzi cea mai mică rată de infectare din România, 0.42 la mia de locuitori. Doar că aici se fac zilnic doar aproximativ 200 de teste. În ultimele 24 de ore, în toată țara s-au efectuat 27.000 de teste.

Total
0
Shares
Total
0
Share