Testele Covid pe baza de salivă, luate în calcul – Focus Prima TV

Testele Covid pe baza de salivă, luate în calcul

Testele COVID pe bază de salivă, care vor fi folosite pe scară largă în şcolile din Franţa, ar putea fi utilizate şi în România. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că orice formă de testare, cu cât este mai simplă şi mai rapidă, este binevenită, iar aceste teste ar putea fi folosite şi la noi, odată ce vor primi toate autorizaţiile necesare. Medicii spun că reprezintă o variantă simplă, dar mult mai costisitoare, şi ar
putea indica un rezultat corect la pacienţii simptomatici. Între timp, de pe internet, le poate cumpăra oricine.

Testarea pentru covid 19 este extrem de importantă – susține ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în contextul în care, la nici o săptămână de la redeschiderea școlilor avem deja sute de cazuri de infectare, atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor. Iar testele pe bază de salivă, după modelul francez, ar putea fi folosite și la noi.

Medicii spun ca aceste teste ar fi mai ușor de „îndurat” de către copii, însă ar putea indica infecția doar într-o fază acută a bolii.

Între timp, pe internet, au apărut deja testele antigen pe bază de salivă. Pe acest site, de pildă, un kit cu 20 de astfel de teste costa peste 700 de lei. Pentru a-și vinde marfa, comercianții dau asigurari că totul este în ordine.

Specialiștii atrag însă atenția că unele produse de pe internet pot fi contrafăcute.

Total
0
Shares
Total
0
Share