Testul de anticorpi, indicat la o lună după rapel – Focus Prima TV

Testul de anticorpi, indicat la o lună după rapel

Testarea anticorpilor după ce ne-am vaccinat a devenit sport național! O spune medicul infecționist Adrian Marinescu. Specialistul atrage atenția că nu trebuie să ne testăm imediat după rapel, ci la un anumit interval de timp. În plus, nu există un nivel standard de anticorpi de la care ne putem considera protejați total în fața bolii.

Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase din Capitală spune că, odată ce am făcut rapelul cu vaccinul anti covid, nu trebuie să ne testăm frecvent anticorpii.

Nu ar trebui să ne intereseze valoarea efectivă a nivelului de anticorpi, ci evoluția acesteia în timp, pentru că anticorpii se pot pierde chiar și în decurs de trei luni, spune specialistul.

În plus , ar trebui să știm că fiecare laborator are intervale de referință diferite pentru nivelul de anticorpi, și de aceea, atunci când repetăm testarea, ar trebui să mergem la același laborator.

Medicul infecționist Andrei Rogoz spune că el împreună cu toți colegii și-au testat anticorpii la 14 zile de la rapel la același laborator. Iată ce valori au obținut.

Specialistul spune însă și că titrul de anticorpi poate să ne arate răspunsul inițial al organismului la vaccin, dar nu indică neapărat și menținerea protecției în timp pe care acesta o oferă.

Total
0
Shares
Total
6
Share