Timișoara, “Bicycle Valley” al Europei – Focus Prima TV

Timișoara, “Bicycle Valley” al Europei

Ultima etapa a Turului ciclist al Romaniei 2020, in Bucuresti, duminica, 13 septembrie 2020. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est va fi la Timișoara. Fabrica în care patroni români dar și italieni investesc 30 de milioane de euro va fi gata în curând și până la sfârșitul anului viitor pe poarta ei vor ieși peste un milion de biciclete. Investiția este o gură de oxigen pentru cei care au nevoie de un loc de muncă. Aici vor lucra peste 700 de oameni.

Un oraș din România va intra în liga marilor producători de biciclete din Europa de Est. Investiția într-o fabrică la Timișoara se ridică la 30 de milioane de euro. Până la finalul anului viitor, primele biciclete vor iesi pe poarta fabricii. Planul este ca aici sa se produca un milion si jumatate de unitati pe an, toate fiind realizate pentru un lider de echipamente sportive.

O nouă fabrică se construiește la Timișoara. Investitia de 30 de milioane de euro va pune bazele uneia dintre cele mai mari fabrici de biciclete din Europa de Est. Pentru început, 350 de angajați vor avea ca obiectiv un milion de bicilete produse pe an. Ulterior, numarul de locuri de muncă va ajunge la 750, pentru a putea scoate de pe poarta fabricii și mai multe biciclete. 1,5 milioane de vehicule pe două roţi „made in Timișoara”, mai exact.

În acest moment, sunt în plină construcţie halele amplasate în sudul orașului, fabrica urmând să aibă 23.000 metri pătraţi. „Vrem să facem la Timişoara un Bicycle Valley”, anunță actionarii români și italieni care investesc in proiect.

La Timişoara sunt așteptați și reprezentanţii unor branduri care produc componete pentru biciclete în ţări cu tradiție, precum: Taiwan, Vietnam, China şi Japonia, pentru a discuta despre mutarea unor activităţi la Timişoara. Fabrica trebuie să fie funcțională, până la sfârşitului anului viitor. Între timp, România încearcă să se alinieze legislației comunitare în ceea ce privește infrastructura pentru biciclete. Un proiect de lege care prevede dotarea clădirilor publice, de stat sau private, cu rasteluri pentru minimum zece biciclete,
dar și cu sisteme antifurt, a fost votat în Camera Deputaților.

Total
0
Shares
Total
0
Share