Tinerii craioveni visează la un viitor fără poluare – Focus Prima TV

Tinerii craioveni visează la un viitor fără poluare

Patru elevi dintr-un colegiu craiovean au decis să se ia la trântă cu… poluarea din orașul lor. Pentru că vor ca în viitor să respire un aer mai curat, tinerii au decis să le ofere craiovenilor un mijloc de transport ecologic și gratuit. Așa că au inventat o bicicletă cu panou solar, iar acum caută sponsori pentru a implementa subiecul lor.

Fratii B̧uzesti diņ Craiova, iar bicicleta creată de ei nu este electrică. Panoul solar produce curent pentru un monitor pe care se pot afișa mesaje publicitare. În acest fel, tinerii vor să strângă bani pentru a acoperi costurile de producție, administrare și funcționare a bicicletelor, astfel ca acestea să poată fi folosite gratuit de craioveni.

Bicicleta este dotata cu b̆ locaj pe roți, accelerometru cu alarma si s̆ iș tem GPS și poate fi lăsată oriunde de cel care a folosit-o. Din lipsă de bani, însă, tinerii au construit până acum doar un prototip, cu care au participat la un concurs internaţional de inovaţii la Cluj Napoca, unde au reuşit să ajungă până în finală.
Elevii inventatori sunt optimiști cu privire la viitorul transportului eco-friendly și speră că produsul lor va inspira schimbări în domeniul smart-mobility.

Până acum, tinerii au primit sprijin doar de la Asociația părinților din Liceu.

Pretul u̧ nei astfel de biciclete ajunge la 1.000 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share