TIR ATI STRICAT DUPĂ DOUĂ ZILE – Focus Prima TV

TIR ATI STRICAT DUPĂ DOUĂ ZILE

Mai mulţi bolnavi în stare gravă au rămas fără oxigen după ce unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Timişoara s-a defectat!

TIR-ul ATI fusese pus în funcţiune în urmă cu două zile şi tocmai venise de la reparat după ce instalaţia de climă se stricase. Pacienţii au fost mutaţi de urgenţă pentru că instalaţia de oxigen la care erau conectaţi pentru a supravieţui, nu a mai funcţionat corespunzător.

S-a dat alarma in miez de noapte la Timsoara si mai multe ambulante dar si medici deterapie intensiva de la Spitalul Judetean au fost trimisi de urgenta la Spitalul Municipal din oras dupa ce unitatea mobila ATI s-a stricat. In acel moment in containerul de terapie intensiva se aflau 8 pacienti in stare grava, cu suport de oxigen. Cinci dintre ei au fost evaluati si imediat preluati de ambulantele care i-au transportat unitatea suport Covid 19 de la Spitalul Judetean. Alti doi au fost dusi in unitatea de primiri urgente a Spitalului Municipal iar unul dintre ei a fost transferat in sectia de medicina interna a unitatii sanitare. Reprezentantii spitalului spun ca din cauza suprasolicitarii instalatiei presiunea de oxigen a scazut iar ventilatoarele la care erau conectati pacientii nu au mai functionat. Deocamdata nu se stie cauza exacta a acestei defectiuni. Pana la sosirea ajutoarelor de la Spitalul Judetean, pacientii au fost conectati la buteliile de oxigen aflate in unitatea sanitara. Astazi, o echipa de specialisti incearca sa repare instalatia astfel incat unitatea mobila de terapie intensiva sa redevina functionala. Tir-ul ATI a fost adus la Timisoara vineri noapte si instalat in curtea Spitalului Municipal. A venit de la Cluj Napoca unde fusese la reparat. Containerul de terapie intensiva a functionat timp de 4 luni la Spitalul Victor Babes. La inceputul lunii octombrie, instalatia de clima s-a stricat, temperatura scazand in container la 17 grade Celsius. Medicii timisoreni au decis atunci sa transfere pacientii in spital si au trimis Tir-ul la reparat. O a doua unitate mobila, aflata la Ploiesti s-a stricat si ea in luna august si a devenit nefunctionala. Si acolo a fost necesar transferul pacientilor infectati cu Covid 19

Total
0
Shares
Total
0
Share