Tom Cruise, omagiat pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes din luna mai - Focus Prima TV

Tom Cruise, omagiat pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes din luna mai

REUTERS

Cea de-a 75-a ediţii a Festivalului de la Cannes îi va oferi un omagiu special lui Tom Cruise pentru întreaga sa carieră, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la singura sa prezenţă la acest concurs cinematografic şi prezentării, în premieră mondială, a noului său film “Top Gun: Maverick”, relatează EFE.

Omagiul va avea loc pe 18 mai, exact după trei decenii de la prezentarea la Cannes a filmului “Far and Away”, în care a jucat starul american sub îndrumarea regizorului Ron Howard, notează vineri într-un comunicat organizatorii festivalului.

La aceeaşi dată, în anul 1992, Tom Cruise i-a înmânat trofeul Palme d’ Or realizatorului danez Bille August, pentru filmul său “The Best Intentions”.

Cu prilejul acestui omagiu, actorul american va avea o conversaţie pe scenă cu jurnalistul Didier Allouoch.

În cursul serii Tom Cruise va asista la prezentarea în premieră mondială a noului său “Top Gun: Maverick”, un sequel al legendarului film “Top Gun” (1986) care va fi lansat pe marile ecran din Franţa pe 25 mai, cu două zile înainte de premiera din SUA.

În noua producţie, Tom Cruise, în vârstă de 59 de ani, îşi va relua rolul pilotului de avioane de luptă Pete “Maverick” Mitchell, pe care l-a jucat în filmul original din 1986, alături de Val Kilmer.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 17- 28 mai. Componenţa juriului nu a fost deocamdată anunţată, iar selecţia oficială va fi dezvăluită pe 14 aprilie.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share