Tot mai aproape de ieșirea din pandemie - Focus Prima TV

Tot mai aproape de ieșirea din pandemie

Respirăm tot mai mult aerul de libertate, după aproape doi ani dificili de pandemie! “Vor dispărea toate restricțiile atunci când vom ieși din starea de alertă”!, a spus astazi Ministrul Sănătății, iar acest termen va fi unul cât mai rapid. Vom scăpa de mască în spațiile exterioare tot odată cu ridicarea stării de alertă, și este posibil să nu mai fim obligați să o purtăm la interior. În același timp, recuperarea pacienților care au rămas cu sechele după boala covid trebuie să fie o prioritate în perioada următoare, spune Alexandru Rafila, iar în acest sens s-ar putea deschide mai multe centre de specialitate.

Vor dispărea toate restricțiile care au fost luate în perioada stării de alertă, spune Ministrul Sănătății. Ridicarea stării de alertă depinde însă de o condiție esențială:

Menținerea școlilor deschise a fost o decizie corectă, spune Profesorul Rafila, mai ales pentru dezvoltarea normală din punct de vedere fizic și psihic a copiilor. Întrebat dacă și în România, așa cum se întâmplă deja în
Marea Britanie, infecția cu Omicron ar putea fi tratată la fel ca o simplă răceală, Ministrul Sănătății a explicat că impactul bolii asupra populației este factorul în funcție de care se va decide acest lucru.

Portul măștii la exterior nu va mai fi obligatorie odată cu ridicarea stării de alertă, și nici la interior. În spațiile închise, spune Ministrul, acest obicei ar trebui însă continuat din respect pentru colegii de muncă. Urmările pandemiei nu sunt deloc de neglijat însă. În acest sens în perioada următoare ar putea fi organizate mai multe
centre de recuperare pentru cei care au rămas cu sechele după boala covid 19.

În ultimele 24 de ore aproape 19.000 de români au fost confirmați cu covid , și, din păcate au fost raportate și 157 de decese. 7 pacienți dintre cei care au murit din cauza covid 19 nu aveau și alte boli asociate. De asemenea, din totalul pacienților internați pe secții 692 sunt copii. 18 dintre aceștia sunt internați în secțiile de ATI. În acest oment cea mai ridicată rată de incidență este în Capitală: 38, 2!

Total
0
Shares
Total
0
Share