Tramvaiul tăcerii. Oamenilor care merg cu transportul în comun în Barcelona li s-a cerut să nu vorbească, pentru a nu răspândi COVID – Focus Prima TV

Tramvaiul tăcerii. Oamenilor care merg cu transportul în comun în Barcelona li s-a cerut să nu vorbească, pentru a nu răspândi COVID

Călătorii cu transportul public din Barcelona sunt rugați să păstreze tăcerea, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează Euronews.

Orașul spaniol a fost printre primele care au introdus „transportul silențios”, iar acum și regiunea La Rioja și Insulele Baleare au adoptat această măsură. Ideea se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

Studiile științifice europene arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, însă măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului, a spus Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan.

Total
0
Shares
Total
0
Share