Tratamentele cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii cu COVID-19 vor fi disponibile de vineri în spitalele din ţară - Focus Prima TV

Tratamentele cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii cu COVID-19 vor fi disponibile de vineri în spitalele din ţară

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că România primeşte din Italia, pentru început, tratamente cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii cu forme mai puţin severe de COVID-19, aceste tratamente urmând să fie disponibile de vineri în ţară şi de joi seara în Bucureşti.

“Studiile clinice arată că aceşti anticorpi monoclonali sunt foarte eficienţi, acesta este studiul clinic pe care îl avem. Luni seara am primit din partea Italiei şi mulţumim pentru acest sprijin 5.206 fiole, ceea ce înseamnă jumătate, două fiole fac o doză. 2.603 pacienţi din România pot să primească acest tratament. Vorbim de prima parte a bolii, forme mai puţin severe, până la a şaptea zi din simptomatologie. Este un medicament intravenos care se administrează în spitale. 50 de minute, cam atât durează administrarea, după care o oră mai e ţinut pacientul, după care poate pleca acasă. Este un sistem de protecţie care din toate studiile clinice are o eficienţă foarte ridicată”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24, joi seara.

Total
0
Shares
Total
0
Share