Se schimbă trendurile vacanţei pe litoral

Se schimbă trendurile vacanţei pe litoral

Se schimbă trendurile vacanţei pe litoral. Românii renunţă tot mai mult la turismul de weekend pentru un sejur în timpul săptămânii, iar regimul all-inclusive creşte tot mai mult în preferinţe. Când vine vorba de pachet turistic, oamenii se orientează spre cazare cu demipensiune, pentru că aşa pot să controleze preţul vacanţei încă de la început.

Mamaia şi-a pierdut anul trecut statutul de staţiune favorită, dar lucrurile se schimbă. Anul acesta se preconizează însă o revenire a turiştilor care au migrat spre alte staţiuni. Conform datelor obţinute până la finalul lunii aprilie, numărul rezervărilor de sejururi în Mamaia a crescut cu 50 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi se apropie de valorile înregistrate în 2019, considerat cel mai bun an al turismului românesc.

,,Trendul în acest moment este unul foarte bun pentru staţiunea Mamaia. Se află pe locul 1 ca vânzări. Cele mai multe solicitari sunt pentru hotelurile de 3 şi 4 stele care au servicii de masă incluse, minimum demipensiune", susţine Ştefan Necula, agent de turism.

Potrivit rezervărilor făcute până la această dată, cea mai aglomerată perioadă în staţiunea Mamaia va fi de la sfârşitul lunii iunie până la începutul lunii iulie, precum şi în intervalul 24 iulie - 10 august, gradul de ocupare în unele hoteluri fiind deja de 100 %. Mamaia urca in preferintele turistilor, fiind foarte aproape de Constanta.

Orele petrecute în trafic şi groaza de aglomeraţie schimba anul acesta si comportamentul turiştilor care merg pe litoral. Oamenii prefera începutul de saptamana, in loc de weekend. Cei mai mulţi au cumparat vacante în Mamaia şi-n Eforie Nord şi preferă hotelurile all inclusive.

Plajele ar fi trebuit sa fie pregatite pina acum, insa Ministerul Mediului n-a reusit sa le atribuie operatorilor care au licitat la Bucuresti. Aproape 40 % din suprafetele de nisip n-au fost atribuite nimanui din cauza unor chichiţe legislative care au anulat licitatiile. Operatorii au reclamat încă din primavara că mutarea licitaţiilor în Bucureşti, va duce la întârzierea amenajării sectoarelor de plajă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt